Home » Kennisbank » Schokken » David Edward Furniture: Case study

Case study: David Edward Furniture

Over de klant

David Edward, een familiebedrijf gevestigd in Baltimore, is al meer dan 50 jaar meubelfabrikant en designbureau. Het bedrijf staat bekend om de handgemaakte kwaliteit en het uitstekende ontwerp dat zowel klassiek als aantrekkelijk is voor moderne interieur-ontwerpers. Het bedrijf maakt gebruik van ouderwetse methoden om zijn eigen stoelen-productlijn en gelicentieerde producten voor andere meubelverkopers te produceren;  allemaal gemaakt op Amerikaans grondgebied.

case study David Edward logo

Doelstelling: kwaliteitsreputatie beschermen

David Edward gebruikt sinds 1989 ShockWatch-producten voor zijn in karton verpakte zendingen en was een van de eerste meubelfabrikanten die in een dergelijk schadepreventie programma investeerde. Het initiatief begon met een kennismakingsgesprek met het personeel van ShockWatch en David Edward en vertegenwoordigers van de transportpartners van het bedrijf.
"De vervoerders waren eigenlijk heel blij om extra informatie op de dozen te zien voor hun werknemers om een zorgvuldige afhandeling te garanderen"
- George Johnson, vice-president van David Edward

Tegenwoordig is iedere alledaagse koeriersverzending die David Edward verlaat, voorzien van een ShockWatch L55 schok-indicator en bijbehorend begeleidend etiket. De indicatoren ontmoedigen verkeerd gebruik en verminderen schade-gerelateerde kosten door aan te geven wanneer zendingen zijn blootgesteld aan een mogelijk schadelijke impact tijdens transport of opslag. 

De indicatoren zijn fraudebestendige, mechanisch geactiveerde indicatoren die felrood worden wanneer er een botsing optreedt. Net zo belangrijk zijn de begeleidende labels, die een voortdurende visuele waarschuwing geven dat een zorgvuldige behandeling noodzakelijk is voor David Edward-producten.

Spotsee Shockwatch label Companion label

“Onze vervoerders hebben ons verteld dat hun werknemers voorzichtiger zijn in het omgaan met onze meubelproducten vanwege de ShockWatch-labels”, voegt Johnson toe. “Net zo belangrijk, de indicatoren geven onze klanten meer informatie voor wanneer ze schadeclaims voor vrachtschade indienen wanneer er schade optreedt en de ShockWatch labels worden geactiveerd.”

Proactieve schadepreventie, nauwkeurige informatie over de schade en een gevoel van verantwoordelijkheid dragen allemaal bij aan de uitstekende reputatie voor kwaliteit en integriteit die David Edward heeft opgebouwd in zijn 50-jarige geschiedenis.

Oplossingen

Gebruikt door David Edward Furniture
Shockwatch label schokindicator

ShockWatch Labels

De indicator waarschuwt vervoerders dat uw pakket extra zorg nodig heeft en verminderen zo schade gerelateerde kosten. De ShockDot-indicatoren worden rood wanneer een mogelijk schadelijke botsing plaatsvindt.
Spotsee Shockwatch label companion label

Begeleidend etiket

Een begeleidend label geeft een visuele waarschuwing dat het pakket wordt bewaakt met behulp van ShockWatch Labels en bevat instructies voor de geadresseerde over wat te doen indien de schok-indicator verkleurd is.
Spotsee Shockwatch label alert tape

Waarschuwingstape

ShockWatch waarschuwingstape geeft een onmiskenbare visuele waarschuwing dat schok-indicatoren worden gebruikt op het pakket. Daarmee wordt benadrukt dat de juiste behandelings-procedures vereist zijn.
Shockwatch spotsee opswatch monitor trillingen

Voorkomen is beter dan genezen

Onze deskundige adviseurs helpen klanten over de hele wereld bij het vinden van de juiste oplossingen om verkeerd gebruik tegen te gaan en kosten te verlagen.