Home » Kennisbank » Schokken » Haines, Jones & Cadbury: Case study

Case study: Haines, Jones & Cadbury

Over de klant

Haines, Jones & Cadbury (HJC) is een gespecialiseerde dochteronderneming van Hajoca, de grootste particuliere groothandel van loodgieterswerk, verwarming en industriële benodigdheden in de Verenigde Staten. HJC werd opgericht in 2002 om te voldoen aan de unieke behoeften van grote nationale accounts, variërend van Wal-Mart® tot Burger King®; klanten die turn-key levering en beheer van vooraf overeengekomen bouwmaterialen op meerdere locaties nodig hebben.

Een van de voordelen van HJC is de uitgebreide reeks logistieke diensten die het zijn klanten biedt: van het bestellen en plannen van leveringen tot het beheren van garanties. Uiteindelijk is de tevredenheid van de nationale klanten van HJC echter afhankelijk van het vermogen van het bedrijf om de juiste materialen op tijd en in perfecte staat te leveren – elke keer weer. Dat is de reden waarom HJC gefocust is op strenge kwaliteitscontroles, van handmatig geverifieerde barcodering tot foto’s en in sommige gevallen het filmen van pallets voor én na het verpakken voor verzending.

HJC logo shockwatch case study

De uitdaging

De uitdaging was om te zorgen voor een zorgvuldige afhandeling van zendingen nadat ze het distributiecentrum hadden verlaten. Met behulp van externe vrachtvervoerders had HJC geen echte manier om de afhandeling te monitoren of te meten zodra een zending onderweg was, waardoor een blinde vlek ontstond in zijn kwaliteitsinspanningen. In 2010 veranderde dat echter – toen Distribution Center Manager Steve Walls zag dat bepaalde kleurrijke schok-indicatoren werden gebruikt op een crashtest-dummy in een aflevering van Myth Busters™ op Discovery Channel

Hoewel de crashtest-pop met de ShockWatch-indicatoren het niet zo goed deed in de show, gaf het programma Walls een idee dat zijn bedrijf elk jaar honderdduizenden dollars aan vrachtclaims zou besparen.

Het resultaat: HJC verminderde vrachtclaims van $300.000 naar $86.000.

HJC's ShockWatch-systeem

Markt: gespecialiseerde aannemer in de bouwsector
Uitdaging: Gebrek aan controle nadat zendingen het distributiecentrum verlaten.

ShockWatch Labels met een hoge schokgevoeligheid – en een visuele indicatie van verkeerd gebruik – zijn op elke pallet aangebracht. ShockWatch 100G Labels zijn op alle kleine pakjes aangebracht. Waarschuwingstape is op alle pallets en pakketten aangebracht om een visuele waarschuwing te geven tegen verkeerd gebruik.

Deur-tot-deur beveiliging

Met bezorgingsroutes van gemiddeld 500 mijl en soms tot wel 2000 mijl, kan er tussen de laadtijd en levering veel gebeuren met een HJC-verzending.

“Het opzetten van een eigen vloot is geen optie voor ons bedrijf”, zegt Walls. “We hadden dus een manier nodig om onze vrachtpartners net zo betrokken en verantwoordelijk te maken voor een zorgvuldige afhandeling als wijzelf. ShockWatch-indicatoren waren een gemakkelijke oplossing. ”

Met de raadpleging en goedkeuring van zijn General Manager, startte Walls een proef met ShockWatch schok-indicatoren. Na slechts een maand stelde HJC de indicatoren verplicht in al zijn vier distributiecentra, samen met ShockWatch waarschuwingstape en ShockWatch 100G schokindicator labels voor kleine pakjes. Tegenwoordig is elke HJC-verzending uitgerust met ShockWatch schokindicatoren.

“Toen we besloten om deze investering in ShockWatch-technologie te doen, hebben we ook een volledige evaluatie van onze verzendprocessen ingesteld,” voegt Walls toe. “We zijn overgestapt op een dikkere pallet-omslag en hebben ons gebruik van hoekbeschermers en extra spanbanden verhoogd. Maar het zijn de ShockWatch impact-indicatoren en waarschuwingstape die elke bestuurder en vorkheftruck-chauffeur een visuele herinnering geven om te vertragen en dingen goed te doen.”

Geweldige resultaten op gebied van kostenbesparing en service

Na een jaar gebruik van ShockWatch-producten en het versterken van de verpakkings- en verzendprocedures, heeft HJC zijn vrachtclaims verlaagd van $300.000 naar $86.000; een besparing van 65%.

Walls meldt dat de reactie van de klant over het nieuwe proces overweldigend positief is geweest en dat klanten gewillig deelnemen aan het programma door indicatoren te controleren en activeringen te melden. Interessant is dat de koerierspartners van HJC ook deelnemen, deels omdat het programma gericht is op preventie en niet op het aanwijzen van schuldigen. “Ons doel is om bestellingen in goede staat af te leveren bij klanten en vertragingen en zorgen te elimineren,” zegt Walls. “ShockWatch-producten houden die doelstelling centraal.”

Shockwatch labels diverse gevoeligheden

Aan het einde van de weg

Omdat het ShockWatch-programma van HJC zo succesvol is geweest, overweegt het vergelijkbare maatregelen van zijn eigen leveranciers te eisen voor inkomende leveringen. Het bedrijf overweegt ook temperatuurindicatoren van ShockWatch te gebruiken om zijn zendingen te beschermen.

ShockWatch oplossingen voor het monitoren van schokken, kanteling en de koude keten voorkomen, detecteren en registreren verkeerd gebruik van breekbare, gevoelige of gekalibreerde producten tijdens transport of opslag. ShockWatch indicatoren zijn beschikbaar in een breed scala aan gevoeligheden.

Voor meer informatie over ShockWatch-implementaties zoals deze, vraag een adviesgesprek aan of plaats een offerte aanvraag:

Oplossingen

Gebruikt door Haines, Jones & Cadbury, LLC
Shockwatch label schokindicator

ShockWatch Labels

De indicator waarschuwt vervoerders dat uw pakket extra zorg nodig heeft en verminderen zo schade gerelateerde kosten. De ShockDot-indicatoren worden rood wanneer een mogelijk schadelijke botsing plaats heeft gevonden.
Spotsee Shockwatch label companion label

Begeleidend etiket

Een begeleidend etiket geeft een visuele waarschuwing dat het pakket wordt bewaakt met behulp van ShockWatch Labels en bevat instructies voor de geadresseerde over wat te doen indien de schok-indicator verkleurd is.
Spotsee Shockwatch label alert tape

Waarschuwingstape

ShockWatch waarschuwingstape geeft een onmiskenbare visuele waarschuwing dat schok-indicatoren worden gebruikt op het pakket. Daarmee wordt benadrukt dat de juiste behandelings-procedures vereist zijn.​
Shockwatch spotsee opswatch monitor trillingen

Voorkomen is beter dan genezen

Onze deskundige adviseurs helpen klanten over de hele wereld bij het vinden van de juiste oplossingen om verkeerd gebruik tegen te gaan en kosten te verlagen.