Home » Kennisbank » Schokken » SOTA TOYS: Case study

Case study: SOTA TOYS

Over de klant

SOTA Toys is een boetiek-ontwikkelaar, fabrikant en groothandel voor van hars gemaakte figuren en beelden voor verzamelaars. Het bedrijf maakt en produceert prototypes en gelicentieerde producten op basis van personages uit populaire films, tv-shows, populaire videogames en literaire werken – zelfs legendarische muzikanten en popsterren.

De standbeelden van het bedrijf zijn limited editions, met vaak minder dan 500 stuks per oplage en gedistribueerd naar klanten in de Verenigde Staten.

case study sota toys logo

Traumatische verzending voor stevig speelgoed

De figuren van SOTA Toys zijn ontworpen om misbruik aan te kunnen en leken stevig genoeg om alles te kunnen overleven – alles behalve de slechte behandeling door de transporteurs.

“We hadden een standbeeld dat een valproef van twee verdiepingen kon overleven, maar het kon een verzending naar een stad op 20 mijl afstand niet overleven”, klaagt Chris Hollosy van SOTA Toys. “We waren op het punt dat we elk pakket vanuit de fabriek openden om te controleren of de beelden veilig waren voordat ze naar onze klanten werden verzonden en dan nog steeds kwamen ze beschadigd aan. Er was overal gebroken hars, afgebroken ledematen en onderdelen van de standbeelden die los in de verpakking lagen wanneer ze door een klant werden geopend. “

Voor sommige zendingen schatte het bedrijf zijn breukpercentages op een verbazingwekkende 30-50%, wat aanzienlijke verzend- en vervangingskosten betekende – om nog maar te zwijgen over het gedoe voor zijn klanten.

“We hebben extreme situaties meegemaakt waarbij we vier keer vervangingen naar dezelfde klant hebben verzonden”, herinnert Hollosy zich. “Vervanging en herhalende verzendkosten op een 12 pond-standbeeld vernietigt vrijwel meteen elke winst.”

SOTA had duidelijk een oplossing nodig.

In april 2013 begon het bedrijf met het aanbrengen van ShockWatch Label schokindicatoren op zijn uitgaande pakketten.

De groene ShockWatch-labels worden geactiveerd wanneer een schok of botsing een vooraf bepaald niveau overschrijdt. Daardoor identificeert het verantwoordelijkheid. Belangrijker nog, in combinatie met het begeleidende waarschuwingstape, dienen ze als een zeer zichtbare herinnering dat het pakket zorgvuldig behandeld dient te worden; wat ruw gebruik voorkomt.

Onmiddellijke verbeteringen

Sinds het gebruik van de ShockWatch-labels is het breukpercentage van SOTA significant gedaald, waarbij geen enkele breuk of schade is gemeld voor de 20 zendingen met labels op de verpakking.

Tijdens de drukste verzendperioden, meestal direct nadat een bestelling van zijn OEM’s is aangekomen, kan SOTA 50-200 stuks in een week verzenden. Het verlagen van het garantie- en vervangingspercentage met 30-50% zou leiden tot enorme verbeteringen, zowel in winstgevendheid als klanttevredenheid.

“We proberen de labels in onze OEM-projecten te rollen en ze op alle verpakkingen die we produceren te plaatsen, zodat er een spoor is dat kan worden teruggevoerd naar de fabriek over verkeerd gebruik”, besluit Hollosy.

Testimonial

“We zijn echt blij met de ShockWatch-labels! We hebben de groene labels enkele weken geleden gekocht en hebben al een drastische verandering in het gedrag van de chauffeurs gezien die onze pakketten ophalen. Geen meldingen van vrachtschade met de labels tot nu toe. Dat is behoorlijk wonderbaarlijk."
SOTA Toys logo shockwatch testimonial
Chris Hollosy
SOTA TOYS

Oplossingen

Gebruikt door SOTA TOYS
Shockwatch label schokindicator

ShockWatch Labels

De indicator waarschuwt vervoerders dat uw pakket extra zorg nodig heeft en verminderen zo schade gerelateerde kosten. De ShockDot-indicatoren worden rood wanneer een mogelijk schadelijke botsing plaats heeft gevonden.
Spotsee Shockwatch label companion label

Begeleidend etiket

Een begeleidend etiket geeft een visuele waarschuwing dat het pakket wordt bewaakt met behulp van ShockWatch Labels en bevat instructies voor de geadresseerde over wat te doen indien de schok-indicator verkleurd is.
Spotsee Shockwatch label alert tape

Waarschuwingstape

ShockWatch waarschuwingstape geeft een onmiskenbare visuele waarschuwing dat schok-indicatoren worden gebruikt op het pakket. Daarmee wordt benadrukt dat de juiste behandelings-procedures vereist zijn.​
Spotsee Shokwatch Shockdot label

Voorkomen is beter dan genezen

Onze deskundige adviseurs helpen klanten over de hele wereld bij het vinden van de juiste oplossingen om verkeerd gebruik tegen te gaan en kosten te verlagen.