Wat is een schokindicator?

spotsee shockwatch label impact indicator

Wat is een schokindicator?

Wat is een schokindicator?

Een schokindicator is een mechanisch apparaat dat schokken en botsingen die het ondervindt detecteert en registreert.

Waarvoor wordt een schokindicator gebruikt?

Het is gebruikelijk om schokindicatoren te bevestigen op dure goederen die moeten worden verzonden. Op deze manier worden de omvang en het moment waarop een schok plaatsvindt geregistreerd. Het doel hiervan is ervoor zorgen dat fragiele en kostbare producten niet verkeerd worden behandeld of worden blootgesteld aan schadelijke omstandigheden tijdens transport.

Hoe werkt een schokindicator?

Een schok indicator geeft een visuele terugkoppeling of een bepaalde schokdrempel is bereikt of overschreden. Bijvoorbeeld in de vorm van verkleuring of een digitaal display. Schokindicatoren zijn uitgevonden om te zorgen voor een veilige verzending van delicate goederen en om de juiste mensen aansprakelijk te stellen voor schade.

Wat voor soorten schokindicatoren zijn er?

De eerste schokindicatoren waren eenvoudige mechanische apparaten met een veerbelasting. Tegenwoordig zijn chemische en elektronische schokindicatoren erg populair.

Hoe werkt een chemische schokindicator?

Chemische indicatoren werken veelal aan de hand van een twee stoffen die met elkaar reageren. Deze stoffen zijn van elkaar gescheiden met behulp van een afscheiding die breekt wanneer een bepaalde schokdrempel is bereikt of overschreden. Na het breken van de afscheiding vormen de stoffen een chemische reactie met veelal een visuele indicatie als gevolg.

Hoe werkt een elektronische schokindicator?

Elektronische schokindicatoren worden geïntegreerd met een complexe reeks elektronische circuits die schokken detecteren, meten en opnemen. Op deze manier geeft een elektronische indicator een uitgebreid verslag van de omstandigheden tijdens transport of opslag. Deze informatie is waardevol voor analyse en optimalisatie van een supply chain.

Voorbeelden van een chemische schokindicator

Spotsee Shokwatch Shockdot label

ShockDot

Een kosteneffectieve oplossing voor het bepalen van verkeerd gebruik. De indicator waarschuwt vervoerders dat uw pakket extra zorg nodig heeft en verminderen zo schade gerelateerde kosten. De ShockDot-indicatoren worden rood wanneer een mogelijk schadelijke impact optreedt.

Meer informatie
Shockwatch label schokindicator

ShockWatch Label

Een ShockWatch Label ontmoedigd verkeerd gebruik en verminderd schade gerelateerde kosten door te bewijzen of producten blootgesteld zijn geweest aan een potentieel schadelijke schok/impact tijdens transport of in opslag. De indicator wordt rood wanneer een schok of botsing heeft plaatsgevonden.

Meer informatie
Spotsee Shockwatch 2 schokindicator

ShockWatch 2

Go/No-go indicatoren voor eenmalig gebruik die bepalen of een pakket is gevallen tijdens transport of in opslag. De indicatoren moeten geactiveerd worden en zijn sabotage bestendig. De indicator wordt felrood wanneer een impact/schok voorbij een specifieke drempel heeft plaatsgevonden.Offerte aanvragen

Meer informatie
Spotsee Shockwatch clip

ShockWatch Clip

Fraudebestendige indicatoren die felrood worden wanneer een pakket onjuist behandeld is. Deze schok-indicatoren kunnen rechtstreeks op producten worden gemonteerd om de omstandigheden tijdens transport of gebruik te monitoren. Ook te gebruiken buiten een beschermende verpakking.​

Meer informatie

Elektronische schokindicatoren

Shockwatch spotsee shocklog 298 monitor schokken

ShockLog 298

Bewaakt en registreert schokken, trillingen en omgevingsomstandigheden die worden ervaren door elk type structuur of apparatuur, of deze nu in gebruik is, onderweg is of in opslag is. Het apparaat heeft capaciteit voor 870 gebeurtenissen en 262.000 tijdsloten en waarschuwt u wanneer er schade is opgetreden, zodat u snel kunt reageren.

Meer informatie
Shockwatch spotsee opswatch monitor trillingen

OpsWatch

Real-time trillingsmonitoring visualiseert veranderingen in de lage frequentie trillingsniveaus van apparatuur en identificeert veranderingen wanneer deze zich voordoen. Het controlesysteem geeft waarschuwingen wanneer trillingen buiten het normale bereik vallen en verzend deze gegevens naar een online platform voor analyse.

Meer informatie
Summary
Wat is een schokindicator?
Article Name
Wat is een schokindicator?
Description
Een schokindicator is een mechanisch apparaat dat schokken en botsingen die het ondervindt detecteert en registreert.
Author
Publisher Name
ShockWatch.nl
Publisher Logo